Mladost Čačinci prvak B1 košarkaške lige istok

KK Mladost prvaci B1 lige istok
KK Mladost prvaci B1 lige istok

Košarkaši Mladosti iz Čačinaca prvaci su B1 košarkaške lige istok za sezonu 2016./2017. ! Mladostaši su naslov prvaka potvrdili uvjerljivom pobjedom na svom parketu u posljednjem 14. kolu kontra Valpova 74:45. Kod Mladosti koševe su postigli Jerbić 6, Lukić 6, Jergović 8, Jukić Adriano 9, Brbot 2, Nekić 16, Grundler 8, Budim 4, Jukić Mario 8, Milak 4 i  Milosavljevic 3, a igrao je još i Čučković. Nakon utakmice predstavnik povjerenika lige Vlado Kosić uručio je pokal kapetanu Mladosti Luki Jerbiću.

Kapetanu Mladost Luki Jerbiæu pokal je uruèio opunomoæenik Vlado Kosiæ iz Slavonskog Broda

-Nakon odrađenih pripremama i dogovora s KK Orahovicom, spojili smo momčadi i odlučili ući u sezonu. Cilj je bio igrati, doći na svaku utakmicu s dovoljnim brojem igrača, bez ikakvog imperativa. Ispalo je sjajno, osvojili smo prvenstvo bez poraza, u ligi su igrale dvije momčadi izvan konkurencije, a među njima i Valpovo koje nas jedino na svom parketu pobijedilo. Jako smo pomladili momčad, u rosteru su bili igrač ka ispod kadetskog godišta koji su dobili svoju minutažu i to nam nekako obećava sigurnu budućnost. U idućoj sezoni, nadam se da ćemo ostati svi na okupu i ponovno ćemo igrati ovu ligu. – rekao je predsjednik Mladosti Mario Krmpotić. Najponosniji poslije naslova bio je trener Mladosti Mario Anđelić koji su i u ovoj sezoni na nekim utakmicama ”skidao” i igrački pomogao svojoj ekipi:

-Ovo je praktički ekipa Orahovice od prošle sezone u kojoj su nastupali i naši dečki iz Orahovice pojačana s još nekoliko naših bivših, ali i budućih igrača. Znači, dečki su uigrani, iskusni i djeluju sjajno na parketu. Posebno sam sretna zbog ove mladosti koja nam s priključila i pokazala veliki talent i nadam se da će svi ostati i činiti budućnost košarke ne samo Čačinaca, nego i cijele regije. Moja želja je da Općina Čačinci i Grad Orahovica zajedno stanu iza jednog kluba i oboje pomognu jer samo tako košarka može opstati u ovim malim sredinama. Što se tiče same lige, dosta je tu bilo problema, jedna ekipa je odustala, dvije su igrale izvan konkurencije, no to je slika košarke danas u Hrvatskoj.

Detalj posljednje utakmice Mladosti kontra Valpova u Èaèincima
Detalj posljednje utakmice Mladosti kontra Valpova u Čačincima

Kao dugogodišnji zaljubljenik u košarku, nadam se da će se situacija popraviti i da će košarka ponovno biti ponos hrvatskog sporta. – zaključio je Anđelić. Uz spomenute igrače koji su nastupili u posljednjem kolu, treba svakako reći da je za Mladost ove sezone igrao sjajni Zvonimir Petrović jedan, na kraju, od ponajboljih i najkorisnijih igrača lige, pouzdani centar Miroslav Radaković, a s klupe je momčad kao pomoćni trener pomagao iskusni orahovački košarkaški stručnjak Andrija Nekić. Mladost je tako u svoju bogatu riznicu trofeja donijela još jedan vrijedan pokal i nastavila dugogodišnju uspješnost košarke u ovom kraju.

Vladimir Grgurić