Jedinstvena pretkadetska liga

U Osijeku su 15. i 16. veljače 2020. godine odigrane utakmice jedinstvene pred kadetske lige Hrvatske, gdje su snage odmjerili KK Cedevita Junior, KK Sisak, KK Čakovec i KK Vrijednosnice Osijek.

Prvog dana su mladi igrači Vrijednosnica odigrali tešku i neizvjesnu utakmicu gdje su ulaskom u  samu završnicu bili smireniji protiv jake ekipe Cedevite Junior. Igrači Vrijednosnica bili su čvršći, agresivniji i bolji od mladih zagrepčana a utakmica je završila rezultatom 81:86 za KK Vrijednosnice Osijek, što je ujedno i prva klupska pobjeda nad Cedevitom u mlađim dobnim kategorijama.

U drugoj utakmici između  KK Sisak i KK Čakovec dominaciju su pokazali od prve minute dječaci iz Siska vodstvom u prvoj četvrtini od 25:14. Daljnom igrom dječaci KK Sisak su samo povećavali rezultat, te ukupnim rezultatom 72:57 ostvarili pobjedu.

U trećoj utakmici turnira igrali su KK Sisak i KK Vrijednosnice Osijek, u koju su mladi Brokeri ušli sa ”utegom” favorita, te su u prvoj četvrtini ubacili samo 15 koševa, dok su dječaci iz Siska zabili 22 poena. No poluvremenu Brokeri su bili u zaostatku od 3 poena 37:40. U nastavku je kolektivna igra Brokera rezultirala agresivnom obranom preko cijelog terena i raznovrsnim napadom sa svih pozicija za konačnih 83:63 u korist dječaka KK Vrijednosnica. KK Vrijednosnice su ostvarili svoju 4 pobjedu u ovom jakom natjecanju, što predstavlja dobar poticaj za nastavak kvalitetnog rada i očekivanja dobrih utakmica u nastavku pred kadetske lige.

U posljednjoj utakmici između KK Cedevite Junior i KK Čakovca nije bilo dvojbe jer su dječaci iz Zagreba pokazali svu raskoš elemenata i brzine koje posjeduju, te su u prvoj četvrtini ubacili nedostižnih 34 poena, a u nastavku na konačnih 120:57 ostavili KK Čakovec bez bodova.

Za KK Vrijednosnice igrali su Leon Pšihistal, Gabrijel Flanjak, Luka Ćurak, Luka Varga, Jakov Matuzović, Filip Stojčić, Leon Topalović, David Czersky Hafner, Zen Stanković, Filip Bukvić Buljubašić, Luka Šipka, pod vodstvom trenera Nedjeljka Matića, Dubravka Blaževića i Juraja Borasa.

KK Vrijednosnice Osijek

Kup Krešimira Ćosića 2020

DOMAĆINSTVO-KUPA-KREŠIMIR-ĆOSIĆIskrene čestitke igračima i stručnom stožeru

                                  KK ZADAR

na osvajanju Hrvatskog košarkaškog Kupa

                              Krešimir Ćosić 2020

150px-KK_Zadar.svg

Regionalni turnir ” MINI KOŠARKA” skupina ISTOK

Slika1

Odlukom Ureda HKS-a organizaciju Regionalnog turnira skupina ISTOK Mini košarke , U11 dječaci, U11 djevojčice i U9 dječaci i djevojčice dobio je Košarkaški savez Brodsko –posavske županije.

Turnir će biti odigran 7. i 8. 03. 2020. godine u SD Vijuš, Slavonski Brod.

Pravo nastupa regionalnom turniru skupina  Istok Prvenstva Hrvatske (područja županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske (dio)),  za mini košarku imaju igrači/ce koji se nalaze na prijavnoj listi kluba, a čija istovjetnost se utvrđuje uvidom u osobni dokument (osobna iskaznica, putovnica, registracijska iskaznica HKS-a, rodni list/domovnica uz priloženu fotografiju i sl.) te imaju uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i to:

  • DJEČACI U-11 – Pravo nastupa imaju dječaci rođeni 2009. godine i mlađi
  • DJEVOJČICE U-11 – Pravo nastupa imaju djevojčice rođene 2009. godine i mlađe
  • DJEČACI/DJEVOJČICE U-9 – Pravo nastupa imaju dječaci i djevojčice rođeni/e 2011. godine i mlađi/e.

Natjecanje u kategoriji U-9 za sezonu 2019/20 bit će organizirano kao jedinstveno natjecanje koje dozvoljava nastup ekipa koje čine ili samo dječaci ili samo djevojčice ili ekipa koje čine zajednički dječaci i djevojčice.

Sustav natjecanja u prvom stupnju ovisi o broju prijavljenih momčadi/ekipa. Predlažu ga Povjerenici pojedinih regija, a isti postaje važeći nakon odobrenja od strane Povjerenika za natjecanje HKS-a.

PRIJAVE za natjecanje s prijavnom listom RP-26 (u prilogu) moraju se poslati u Košarkaški savez BPŽ do 20.02.2020. godine.

Sustav natjecanja i točni termini odigravanja će biti određeni 21.02.2020. i poslani Uredu HKS-a na odobrenje , te klubovima koji su poslali prijave.

 

Rezultati 01/02 veljače 2020.

3.ml  U 9 kolu 3. muške lige istok postignuti su slijedeći rezultati:

KK Strmac – KK Mladost  57:87, i KK Valpovo – KK Ilok 87:52.

kadetiOdigrano je 10. kolo Kupa regija za kadete.

Najzanimljivija utakmica je bila u srijedu u Slavonskom Brodu, gdje su košarkaši SB 1946 pobjedili svoje gradske rivale KK Brod sa 76:67. Ostale rezultate možete pogledati ovdje.

pretkadeti U 11. kolu Kupa regija za pretkadete nije bilo posebnih iznenađenja. Rezultate pogledajte ovdje.

 

rezultati 18/19 siječanj 2020.

3.ml

U 7. kolu 3. muške lige istok odigrane su dvije utakmice. KK Mladost se pobjedom nad KK Ilok 81 : 56, ponovo vratio na vrh tablice. KK Strmac je na svom terenu u Novoj Gradišci pobjedio KK Beli Manastir 74 : 66. KK Valpovo je bio slobodan 7. kolo.

kadeti

U 9. kolu Kupa regija za kadete odigrane su tri utakmice.

KK STRMAC – KK ŽUPANJA  91 : 66

KA OSIJEK – KK BOROVO VUKOVAR  51 : 53

KK BELIŠĆE – KK VINKOVCI  61 : 92

pretkadeti

Najveće iznenađenje u 9. kolu Kupa regija za pretkadete je pobjeda KK Belišća protiv KK Slavonski Brod 1946 u Slavonskom Brodu rezultatom 51:68. U ostalim utakmicama nije bilo posebnih iznenađenja. Sve rezultate pogledajte ovdje.

Rezultati proteklog vikenda

3.ml

U 6. kolu 3. muške lige košarkaši KK Valpovo su pobjedom protiv KK Strmac zauzeli prvo mjesto na tablici, što im je omogućio poraz do sada vodećeg KK Mladost na gostovanju u Belom Manastiru. Rezultati 

Juniori

U 7. kolu juniora je odigrana samo jedna utakmica, gdje su košarkaši KK Vrijednosnica OS uvjerljivo pobjedili KK Slavonski Brod 1946. Rezultat

kadeti

U zaostaloj utakmici 7. kola U17 KK Slavonski Brod 1946 je pobjedio KK Belišće rezultatom 95-75.

pretkadeti kup regija

U 8. kolu U-15 je odigrana većina utakmica. Rezultate možete pogledati ovdje.

U-13 Istok

Rezultati 7. kola Alpha i 5. kola Bravo Dječaka 2007+