Testiranje za FIBA licencu za vođenje statistike

FIBA seminar na kojem će biti obavljeno testiranje za FIBA licencu za vođenje statistike, održati će se u Zagrebu 22. i 23.9.2018. godine. Za pristup seminaru potrebno je  uspješno položiti online test prije samog seminara (link ćete dobiti ukoliko se prijavite na upitnik niže u mailu).

Svi koji su uspješno položili za licence 2016. godine, iste im istječu ove godine, te je ovaj seminar uvjet za nastavak obnašanja dužnosti statistike na FIBA međunarodnim utakmicama.

Točan termin i raspored, te ostale materijale dobit ćete početkom 9. mjeseca.

Obavezno ispunite upitnik koji je ujedno i prijava na seminar.

Upitnik se nalazi na slijedećem linku:

https://goo.gl/forms/ppcLQVZ1EitLrAli2

Rok za popunu upitnika je 17.8.2018. godine.

Napominjemo da je popunjavanje prijave nužno i za sve one koji su možda popunili prijavu tijekom prvog poziva kolege Alana Blaškovića.

Kao osobu koju je HKS odredio kao odgovornu osobu za organizaciju košarkaške statistike za sva natjecanja u njihovoj organizaciji možete me kontaktirati za sve nejasnoće na:

mobitel: 098 421-039

mail: eugen.pap@gmail.com

Natjecateljska sezona 2018/19

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, održanoj 05.07. 2018. donesene su slijedeće odluke za natjecateljsku sezonu 2018/19.

Obzirom da postoji potreba za dodatnim konzultacijama s košarkaškim djelatnicima na području regija SJEVER i ISTOK, povjerenici Druge muške lige tih regija nisu imenovani. U želji da se pronađe najbolje rješenje, nakon obavljenih dodatnih razgovora  i dobivenih  povratnih informaciji s terena isti će biti imenovani naknadno.

Prijelazni rok i rok za licenciranje za klubove Drugih i Trećih muških liga za sezonu 2018/19 počinje
17. srpnja 2018. u 00,00 sati i završava tri (3) dana prije početka natjecanja u svakoj pojedinoj  regionalnoj ligi.

Dodatni prijelazni rok te prijelaz iz jednog kluba u drugi klub (horizontalni prijelaz) za klubove TREĆIH muških liga ostvaruje se samo u vremenu između I-og i II-og dijela redovitog prvenstvenog natjecanja, a mogu ga ostvariti samo dva seniorska igrača i igrači mlađih dobnih uzrasta (juniori i mlađi).

Natjecanja koja provodi Košarkaški savez Brodsko-posavske županije su :

  • 3. muška liga Istok
  • Juniorska muška liga Istok      U-19
  • Kvalifikacijski turnir za popunu muške JKL Istok U-17
  • Kadetska muška liga ”Kup regija” Istok U-17
  • Pretkadetska muška liga Istok U-15
  • Liga Dječaci 2006+ Istok U -13

Novost od ove sezone je da će i Dječaci 2006+ U-13 igrati na poluzavršnici i završnici Prvenstva Hrvatske zajedno sa juniorima, kadetima i pretkadetima.

Prijave za natjecanja koja vodi KSBPŽ se mogu dostaviti na email saveza do 01.09.2018. godine na standardnim obrascima za prijavu.

Nakon objave propozicija za netjecanje, dogovoriti će se i sastanak sa predstavnicima klubova sektora ISTOK (prvi tjedan u mjesecu rujnu).