KK BŠK / Marsonia Izborna skupština kluba

KK Marsonia

Dana 18.10. u prostorijama Hotela Savus, održana je izborna sjednica Skupštine Košarkaškog kluba BŠK iz Slavonskog Broda.

Reorganizacijom Košarkaškog kluba BŠK uz namjeru povratka kvalitetne muške košarke u Slavonski Brod, što naš grad i zaslužuje gledajući povijesnu tradiciju Slavonskog Broda kao centra košarke u Slavoniji i Baranji, krenula je dobra priča.

Izborom novih članova Skupštine i upravljačkih tijela kluba, jedna od prvih odluka je promjena imena u Košarkaški klub MARSONIA. Izabrani članovi Skupštine i Upravnog odbora su redom entuzijasti, a najvažnije zaljubljenici u košarku, koji će nastojati vratiti Brodsku košarku na mjesto koje joj tradicijski i pripada. Proteklih godina smo bili svjedoci kako muška košarka polako pada na ljestvici popularnosti u Slavonskom Brodu. Bilo je pokušaja povratka, ali se nije uspjelo puno napraviti. Zadnje tri godine grad Slavonski Brod nije imao seniorsku mušku ekipu koja je sudjelovala u natjecanjima Hrvatskog košarkaškog saveza.

To se polako mijenja, te KK BŠK, sada KK Marsonia ima jako dobar početak u 2. muškoj ligi. Ekipa sastavljena isključivo od igrača sa područja Slavonskog broda u prva 4. kola ne zna za poraz. Trenutno su jedina ne poražena ekipa 2. muške lige Istok.

Novo izabrani predsjednik Kluba gospodin Mario Špehar, i tajnik Igor Kovačević, predstavili su ambiciozan plan kluba sa ciljem povratka brodske košarke van regionalnih okvira. Cilj ovog mandata upravljačkih tijela je igranje u 1. ligi prvenstva Hrvatske. Iskazanom podrškom i aktivnim sudjelovanjem svih članova skupštine takav plan je i ostvariv, ali su svi redom istaknuli da ih čeka veliki posao, pogotovo što se tiče financiranja kluba, te podrške samog grada i županije.

Činjenica je da građani Slavonskog Broda vole košarku, što je vidljivo u proteklih par godina kad su se u Slavonskom Brodu održali bitni košarkaški događaji uz punu dvoranu Vijuš – završni turnir Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije 2017.; kvalifikacijska utakmica ženske košarkaške reprezentacije protiv Italije 2018. i finalni turnir ABA Juniorske lige 2019.

Nadamo se da ćemo uskoro gledati najbolje košarkaše Hrvatske u SD Vijuš u Slavonskom Brodu, a uz ovaj dobar početak priče KK MARSONIA to je moguće uz potporu svih koji vole košarku.