SPORTAŠI BI ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE MOGLI KORISTITI VIKENDOM

Sportaši bi školske sportske dvorane mogli koristiti vikendom
Ministar Fuchs rekao je danas kako bi se školske sportske dvorane mogle otvoriti za korištenje klubovima tijekom vikenda uz pridržavanje striktnih mjera dezinfekcije nakon toga, a ministrica Brnjac izvijestila je da je na temu korištenja školskih dvorana za treninge već prošlog tjedna odrađen niz sastanaka s epidemiolozima kako bi se omogućilo funkcioniranje sportskih klubova.Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je danas kako bi se školske sportske dvorane mogle otvoriti za korištenje klubovima tijekom vikenda uz pridržavanje striktnih mjera dezinfekcije nakon toga.

“Kao što smo donijeli pravila za studentske i đačke domove, tako će se donijeti pravila i za korištenje sportskih dvorana, kako se ni u jednom trenutku ne bi epidemiološki ugrozila sigurnost školskih objekata”, kazao je Fuchs novinarima nakon sjednice užeg kabineta Vlade.
Poručio je da će javnost o tome biti obaviještena na vrijeme, a njegovo ministarstvo i Ministarstvo turizma i sporta, kao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, obaviti će sve potrebne poslove.

Istaknuo je da svi u Vladi podržavaju sport kao djelatnost od iznimne nacionalne važnosti. “Naši sportaši su vrhunski, postižu iznadprosječne rezultate i toga smo svjesni svi, – i u jednom i u drugom ministarstvu i cijela Vlada, kao i svi hrvatski građani. Isto tako nam je jasno da je sport važan u razvoju djece”, rekao je.

Što se tiče početka nove školske godine, za sada sve teče onako kako je zamišljeno da bi se trebalo odvijati u školama, zaključio je, ministar Fuchs.

Brnjac: Razmotrit će se mogućnost korištenja školskih dvorana za treninge

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac najavila je da će održati sastanak s epidemiolozima kako bi se razmotrila mogućnost korištenja školskih dvorana za sportske treninge i rekreaciju.

Danas imam sastanak s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom i epidemiolozima da vidimo kako omogućiti funkcioniranje sportskim klubovima uz poštivanje svih epidemioloških mjera, rekla je Brnjac novinarima uoči sjednice užeg kabineta Vlade.

“Nije jednostavno, školska godina je tek krenula, moramo sagledati sve segmente i onda na temelju toga odlučiti”, kazala je Brnjac.

Dodala je da je na temu korištenja školskih dvorana za treninge već prošlog tjedna odrađen niz sastanaka s epidemiolozima kako bi se omogućilo funkcioniranje sportskih klubova.

Izvor: Hina/Vlada