Regionalni turnir ” MINI KOŠARKA” skupina ISTOK

Slika1

Odlukom Ureda HKS-a organizaciju Regionalnog turnira skupina ISTOK Mini košarke , U11 dječaci, U11 djevojčice i U9 dječaci i djevojčice dobio je Košarkaški savez Brodsko –posavske županije.

Turnir će biti odigran 7. i 8. 03. 2020. godine u SD Vijuš, Slavonski Brod.

Pravo nastupa regionalnom turniru skupina  Istok Prvenstva Hrvatske (područja županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske (dio)),  za mini košarku imaju igrači/ce koji se nalaze na prijavnoj listi kluba, a čija istovjetnost se utvrđuje uvidom u osobni dokument (osobna iskaznica, putovnica, registracijska iskaznica HKS-a, rodni list/domovnica uz priloženu fotografiju i sl.) te imaju uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i to:

  • DJEČACI U-11 – Pravo nastupa imaju dječaci rođeni 2009. godine i mlađi
  • DJEVOJČICE U-11 – Pravo nastupa imaju djevojčice rođene 2009. godine i mlađe
  • DJEČACI/DJEVOJČICE U-9 – Pravo nastupa imaju dječaci i djevojčice rođeni/e 2011. godine i mlađi/e.

Natjecanje u kategoriji U-9 za sezonu 2019/20 bit će organizirano kao jedinstveno natjecanje koje dozvoljava nastup ekipa koje čine ili samo dječaci ili samo djevojčice ili ekipa koje čine zajednički dječaci i djevojčice.

Sustav natjecanja u prvom stupnju ovisi o broju prijavljenih momčadi/ekipa. Predlažu ga Povjerenici pojedinih regija, a isti postaje važeći nakon odobrenja od strane Povjerenika za natjecanje HKS-a.

PRIJAVE za natjecanje s prijavnom listom RP-26 (u prilogu) moraju se poslati u Košarkaški savez BPŽ do 20.02.2020. godine.

Sustav natjecanja i točni termini odigravanja će biti određeni 21.02.2020. i poslani Uredu HKS-a na odobrenje , te klubovima koji su poslali prijave.