Regionalni seminar za trenere u Vukovaru

Danas je u Vukovaru održan drugi po redu regionalni seminar za trenere. Voditelj seminara je i ovaj put bio izbornik Hrvatske reprezentacije Veljko Mršić, a demonstratori su najbolji košarkaši do 14 godina iz naše regije. Izborniku Mršiću su na pomoći bili i instruktori HKS-a Mladen Erjavec i Dražen Orešković, koji je i glavni ”projektant” ovog projekta. Ideja seminara je u ovom prvom stupnju rad sa trenerima mlađih dobnih kategorija, tako da su gotovo svi treneri Slavonije i Baranje koji vode svoje ekipe od U-13 do U-19 bili u Sportskoj dvorani Borovo.

reg-seminar-treneri-Vukovar-svi-skupna

U ”kratka” dva sata , stvarno zanimljivog i jako korisnog predavanja uz kvalitetne demonstracije sa mladim nadama Slavonije i Baranje pokazane su elementarne vježbe za stjecanje i ”brušenje” osnovnih košarkaških vještina kao što su šut, dodavanje, dribling i pivot okret.

reg-seminar-treneri-Vukovar-Mrsic-igrac-768x512Izbornik Mršić je pokazao jednostavan , ali koristan način rada sa mladim igračima te naglasio i važnost razvijanja natjecateljskog duha i u svakom slučaju timskog rada svih učesnika u treninzima.

Ovakvim projektima HKS-a, kojih će biti još puno u narednim mjesecima i to po svim regijama, uveliko se pridonosi kvalitetnom radu sa mladim igračima i igračicama, što je svakako dobro ulaganje u budućnost Hrvatske košarke.