Natjecateljska sezona 2018/19

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, održanoj 05.07. 2018. donesene su slijedeće odluke za natjecateljsku sezonu 2018/19.

Obzirom da postoji potreba za dodatnim konzultacijama s košarkaškim djelatnicima na području regija SJEVER i ISTOK, povjerenici Druge muške lige tih regija nisu imenovani. U želji da se pronađe najbolje rješenje, nakon obavljenih dodatnih razgovora  i dobivenih  povratnih informaciji s terena isti će biti imenovani naknadno.

Prijelazni rok i rok za licenciranje za klubove Drugih i Trećih muških liga za sezonu 2018/19 počinje
17. srpnja 2018. u 00,00 sati i završava tri (3) dana prije početka natjecanja u svakoj pojedinoj  regionalnoj ligi.

Dodatni prijelazni rok te prijelaz iz jednog kluba u drugi klub (horizontalni prijelaz) za klubove TREĆIH muških liga ostvaruje se samo u vremenu između I-og i II-og dijela redovitog prvenstvenog natjecanja, a mogu ga ostvariti samo dva seniorska igrača i igrači mlađih dobnih uzrasta (juniori i mlađi).

Natjecanja koja provodi Košarkaški savez Brodsko-posavske županije su :

  • 3. muška liga Istok
  • Juniorska muška liga Istok      U-19
  • Kvalifikacijski turnir za popunu muške JKL Istok U-17
  • Kadetska muška liga ”Kup regija” Istok U-17
  • Pretkadetska muška liga Istok U-15
  • Liga Dječaci 2006+ Istok U -13

Novost od ove sezone je da će i Dječaci 2006+ U-13 igrati na poluzavršnici i završnici Prvenstva Hrvatske zajedno sa juniorima, kadetima i pretkadetima.

Prijave za natjecanja koja vodi KSBPŽ se mogu dostaviti na email saveza do 01.09.2018. godine na standardnim obrascima za prijavu.

Nakon objave propozicija za netjecanje, dogovoriti će se i sastanak sa predstavnicima klubova sektora ISTOK (prvi tjedan u mjesecu rujnu).