Poznati parovi Jedinstvene kadetske lige

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučeni su parovi za novu Jedinstvenu kadetsku ligu.

Jedan od novih projekata Hrvatskog košarkaškog saveza je Jedinstvena kadetska liga koja sa svojim prvim, premijernim utakmicama kreće 12. siječnja 2018.

U Jedinstvenoj kadetskoj ligi sudjeluje ukupno 10 klubova. Devet klubova se kvalificiralo kroz svoja natjecanja u regiji, a pozivnicu je dobio FSV iz Rijeke.

Klubovi: Cedevita, Bjelovar, Zadar, FSV, Dubrava, Dubrovnik, Split, Slavonski Brod 1946, Pazin i Cibona.

Po prvi puta u povijesti igra se ovakav format natjecanja za kadete koji će se zasigurno pokazati kao odličan projekt. Moći će se pratiti mlade nade klubova diljem Hrvatske i uživati u njihovom košarkaškom odrastanju.

Ukupno će se odigrati 18 kola Jedinstvene kadetske lige, a sama liga će trajati pet mjeseci.

Zanimljivo je kako će se prva četiri kluba plasirati na Završnicu mlađih dobnih kategorija koja će kao i prošle godine igrati na jednom mjestu. Odlična vijest je i ta da će klubovi koji se ne uspiju plasirati na Završnicu imati priliku kvalificirati se u Kup regija čije će se finale također odigravati na istom mjestu kao i Završnica za mlađe kategorije.

Sjajna košarkaška priča očekuje nas u kadetskom uzrastu kojeg ćemo s guštom pratiti iz kola u kolo. Svaku utakmicu moći ćete pratiti na stranicama HKS-a pute Live statistike kao i na YouTube kanalu gdje ćete putem Livestreama moći pratiti svaku utakmicu.

Raspored Jedinstvene kadetske lige pogledajte

.